2013 m. lapkričio 27 d., trečiadienis

Skruzdėlynas

Reikės:
1 kiaušinis;
miltų, kad tešla neliptų prie rankų, būtų elastinga ir lengvai kočiotųsi.

Viskas. Daugiau jokių kitų ingridientų nereikia. Mušame į dubenį kiaušinį, lengvai išplakame. Beriame po truputį miltus ir rankomis minkome tešlą. Tešla turi gautis elastinga, ne per kieta, bet ir ne lipni. Tešlą minkome apie dešimt minučių. Tada labai plonai iškočiojame  (aš stalą vos vos patepu aliejumi). Tešlos lakštas iškočiotas tinkamai, kai per tešlą prasišviečia stalas. Tešlą supjaustome gabalais ir verdame įkaitintame aliejuje.

Šią tešlą naudoju skruzdėlynui visada. Atsiranda daug pūslyčių, lakštai skanūs.
Klijuojame skruzdėlyną su medumi arba norimu glajumi. Aš klijavau su natūraliu pašildytu, kad suskystėtų, medumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą