2013 m. gruodžio 3 d., antradienis

Rikotos spurgytės

Kadangi buvau nusipirkusi didelį "kibirą" rikotos varškės, kurią šiaip labai labai mėgstu, tai keletą dienų gaminau patiekalus su ja. Šiandien sumaniau pribaigti rikotos likutį ir iškepiau puikias spurgytes.

Reikia:
350 g rikotos varškės;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
cukraus pagal skonį(aš dėjau tris šaukštus);
1 a.š. kepimo miltelių;
miltų tiek, kad tešla būtų riebios riebios grietinės tirštumo (nei gramais, nei šaukštais neskaičiavau, tiesiog pyliau iš viso miltų pakelio, bet gal buvo kokie 8-10 šaukštų).

Taigi, varškę ištriname su kiaušiniais, cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Po truputį beriame miltus ir maišome šaukštu. Tešla nesigaus minkoma, gausis labai tiršta, na, kaip kekso tešla maždaug. Tada puode užkaitiname aliejų ir šaukštu dedame nedideles spurgytes ir verdame ant lėtos ugnies.
Surgytės labai skanios. Neprisigėrė riebalų, minkštos. Kas nori, gali apibarstyta cukraus pudra :-)
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą