Receptas puikus. Dėkoju vienai facebook'o lankytojai Dovilei, kuri juo pasidalino.
Reikės:
5 vnt bulvių (žalių)
5 vnt virtų bulvių;
150 g krakmolo;
žiupsnelis druskos.
Žalias bulves sutarkuojame burokine tarka ir lengvai ranka nuspaudžiame skysčio perteklių, o virtas sugrūdžiame grūstuve arba sumalame mėsmale. Abi bulvių mases sumaišome. Dedame bulvių krakmolą ir išminkome. Tešla gaunasi lipni. Dedame įdarą, formuojame cepelinus ir dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 15 min.
Įdarui:
aš naudojau likusį įdarą nuo žemaičių blynų, kurį ruošiau taip: virtą mėsą sumaliau (kiaulienos kumpį) kartu sumaliau svogūną, dėjau šaukštą majonezo, druskos žiupsnelį ir išminkiau. Masė gavosi tokia, kad sugniaužus ji neišyra, o sulimpa.
Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiBūtinai pabandysiu :)
Seniai nevalgiau cepelinų (taip skaniai atrodo), kaip tik naujos viryklės išbandymui :)