2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Maskarponės sūrio tortas


Atrodo šimtą metų nedariau jokių tortų, bet proga atsirado tad ieškojau paprasto ir skanaus torto receptuko. Iš kurio tiksliai šį receptą nusižiūrėjau - nepasakysiu, nes jį radau išsisaugojusi tarp savo užrašų, bet faktas, kad receptas rastas internete kažkuriame tinklaraštyje.

Reikės:
150 g sausainių (naudojau Selga);
85 g sviesto.

Sausainius sulaužome smulkiais gabaliukais, dalį iš jų sutriname vos ne iki miltų. Aš sausainius tryniau visus kartu, iš pradžių rankomis sulaužiau, po to tryniau bulvių košei grūsti skirtu įrankiu. Susmulkinus sausainius užpilame juos lydytu sviestu, gerai išmaišome. Mase padengiame torto formos dugną, gerai prispaudžame.

Įdarui:
500 g maskarponės sūrio;
385 g kondensuoto pieno;
250 g grietinėlės;
20 g želatinos.

Želatiną ištirpiname nedideliame kiekyje vandens.
Maskarponę, kondensuotą pieną gerai kartu išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo ir sumaišome su maskarponės mase. Supilame ištirpintą atvėsintą želatiną. Gerai išmaišome ir supilame ant sausainių masės. Dedame į šaldytuvą. Aš laikiau per naktį.
Puošiame pagal fantaziją.

Tortas skanus, tačiau labai sotus. Manau, idealesnis variantas būtų daryti kaip torto pertepiną iš šios masės ir sutepti biskvitus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą