2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Lavašo vyniotinių apkepas

Reikės:
4 vnt apvalių lavašų;
400 g maltos kiaulienos;
1 morka;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Padažui:
3 v.š. grietinės;
3 v.š. pomidorų padažo;
350 ml verdančio vandens;
žiupsnelis druskos.

Maltą mėsą sumaišyti su tarkuota morka, kubeliais pjaustytu svogūnu, druska ir prieskoniais.
Du lavašus sudėti vieną šalia kito, kad vienas uždengtų kito kraštą ir gautųsi panašiau į stačiakampį. Dėti pusę maltos mėsos ruošinio ir paskleisti ant lavaų. Tada dėti ant mėsos kitus du lavašo lapus, o ant jų - likusią mėsą. Susukti vyniotinį, jį perpjauti į dvi dalis - pusiau. Sudėti į kepimo skardą, užpilti padažu ir kepti apie pusvalandį 175C orkaitėje
Padažo ruošimas:
visus ingridientus sumaišyti ir užpilti ant vyniotinių. Padažas turi apsemti vyniotinius, jei neapsemia - pilame daugiau vandens.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą