2014 m. gegužės 7 d., trečiadienis

Kalakutienos kotletai

Reikės:
1 kg maltos kalakutienos;
2 kiaušiniai;
1 svogūnas;
150 g kukurūzų miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Padažui:
500 ml vandens;
3 v.š. grietinės;
3 v.š. pomidorų padažo;
pagal skonį druskos;
mėgiamų prieskonių.

Maltą kalakutieną sumaišome su kiaušiniais, prieskoniais, druska ir tarkuotu svogūnu. Pilame kukurūzų miltus ir išminkome kietoką tešlą. Ją minkome vis pavilgant rankas į vandenį.
Formuojame rutuliukus ir sudedame į keptuvę paliekant didokus tarpus. Tada imame bulvių grūstuvę ir kiekvieną kotletuką paspaudžiame, kad jis taptų plonesnis. Kepame iš abiejų pusių  kol iškeps.
Tada atskirame puode pilame vandenį, prieskonius. Užvirus vandeniui sudedame kotletus, dedame grietinę, pomidorų padažą ir pakaitiname penkias minutes. Jei reikia - pasūdome.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą