2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Keksiukai su rikota

  • 250 rikotos;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 200 g miltų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • nedidelės skardinės konservuotų persikų.
Į dubenį iversti rikotą, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir išsukti iki vientisos masės. Supilti lydytą sviestą, suberti nutarkuotą nuo pusės citrinos žievelę ir išmaišyti.
Miltus sumaišytus su kepimo milteliais suberti į rikotos ir kiaušinių masę. Konservuotus persikus supjaustyti skiltelėmis. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, į keksiukų kepimo formas sudėti popierinius indelius. Į kiekvieną įdėti apie du šaukštus tešlos, kad truputį nuo viršaus liktų vietos, ir į kiekvieną įspausti po 2 - 3 (galima ir daugiau) persikų skilteles. Kepti apie 15-20min 180C.

Sekantį kartą persikus supjaustysiu kubeliais ir įmaišysiu į tešlą.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą