Reikės:
tešlai:
100 g šalto sviesto;
1 st miltų (apie 220g);
50 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui:
3 rabarbarų kotai;
pora saujų braškių;
2 v.š. cukraus.
Ruošiame tešlą:
šaltą sviestą supjaustome gabaliukais, beriame miltus, druską, kepimo miltelius, cukrų ir triname pirštais kol pasidarys trupiniai, tarsi šlapias smėlis. Mušame kiaušinį ir išminkome tešlą. Dedame į šaldymo kamerą kol pasiruošime įdarą (pusvalandžiui).
Įdaras: rabarbarus nulupame ir supjaustome kubeliais. Braškes supjaustome į keturias dalis kiekvieną. Rabarbarus ir braškes sumaišome dubenyje kartu su cukrumi.
Išėmus iš šaldiklio tešlą 3/4 jos sutarkuojame į skardelę. Dedame įdarą ir ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą. Dedame į orkaitę ir kepame apie 20min 180C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą