Reikės:
pagrindui:
225 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. cukraus;
75 g sviesto;
100 g šaltos grietinės.
Įdarui:
3 puodeliai kubeliais pjaustytų rabarbarų;
3 dideli kiaušiniai;
60 g cukraus;
trečdalis puodelio riebaus pieno.
Gaminame pagrindą:
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Dedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir triname masę tarp pirštų kol ji taps biri ir panaši į šlapią smėlį.Sudėkite grietinę ir greitai suminkykite tešlą. Iškočiokite pagrindą, dėkite į kepimo skardelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Gaminame įdarą:
Gerai išplakame kiaušinius, dedeame cukrų, pieną ir dar šiek tiek paplakame. Įmaišome supjaustytus rabarbarus. Gautą masę supilame ant pagrindo.
Pyragą dedame į įkaitintą orkaitę iki 200C ir kepme 10min., tada temperatūrą sumažiname iki 180C ir dar kepame apie 35-40 min.
Prieš patiekiant pyragą gerai atvėsiname.
Receptas iš: http://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/2014/06/kreminis-rabarbaru-pyragas.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą