2014 m. rugsėjo 18 d., ketvirtadienis

Saldžiarūgštė kiniška kiauliena

Puiki.

Reikės:
pusės kilogramo kiaulienos išpjovos;
kiaušinio;
apie trys saujos miltų;
mėgiamų prieskonių;
sojos padažo;
1 stiklinė vyno acto;
1 stiklinė cukraus;
dvi paprikos;
dvi morkos;
1 nemažas svogūnas;
2 v.š. pomidorų padažo;
1 v.š. krakmolo.

Kiaulieną supjaustome smulkiais kubeliais, dedame prieskonius, mušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Dedame miltus, kad kiekvienas gabaliukas miltais apliptų. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir iškepame mėsą.

Į puodą pilame actą, cukrų, šaukštą sojos padažo ir pora šaukštų pomidorų padažo. Verdame ant mažos ugnies kol actas beveik išgaruos. Padažą pilame į keptuvę, pilame pora stiklinių vandens, užverdame ir dedame šiaudeliais pjaustytas morkas. Pakepiname penkias minutes. Tada dedame šiaudeliais pjaustytas paprikas ir pakepiname dar penkias minutes (jei vanduo išgaruoja - įpilame jo dar. Man neišgaravo). Tada dedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname dar keturias minutes. Paragaujame, ar nieko netrūksta. Aš dar įdėjau žiupsnelį druskos, šaukštą acto. Tada vandenyje ištirpiname krakmolą ir supilame į daržoves. Pakaitiname kol sutirštės. Tada viską sumaišome su iškepta mėsa. Skanaus.

Receptas iš: http://www.neblogas.lt/2011/08/22/saldziarugste-kiniska-kiauliena/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą