Reikės:
tešlai:
3 st. miltų;
1 st. verdančio vandens;
4 v.š. aliejaus;
žiupsnelis druskos.
Ant miltų supilti aliejų, įberti žiupsnelį druskos ir užpilti verdančiu vandeniu. Išminkyti minkštą tešlą. Aš ją padalinau į 10 gabaliukų. Iškočiojame, dedame įdarą, kraštelius užspudžiame šakute, kad įdaras neišbėgtų ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Įdaras:
pora saujų maltos kiaulienos;
1 svogūnas;
1 v.š. grietinės;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.
Maltą mėsą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, grietine, druska ir prieskoniais.
Čeburėkai nuostabiai skanūs ir labai lengvai pagaminami.
Receptą radau facebook'o pslapyje grupėje "Gaminam, skanaujam".
Neringa,šaunuolė.Čia ir yra pats tikriausias čeburekų tešlos receptas.Ji man "padovanojo"mano mamos kaimynė-tikra Krymo totorė.Aš iš tokios pat tešlos darau ir virtinukus,Gaunasi plonyčiai,ir labai skanus.
AtsakytiPanaikinti