2014 m. gruodžio 5 d., penktadienis

Varškės pyragas

Reikės:
Trupiniams:
150g sviesto (tirpinto);
50g cukraus;
1 kiaušinio trynys;
1 a.š. kepimo miltelių;
300g miltų.

Sviestą išmaišome su cukrumi. Dedame kiaušinio trynį, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Supilame miltus ir pirštais pamaišome kol gausis trupiniai. 2/3 trupinių beriame į kepimo formą, rankomis paspaudžiame ir dedame į orkaitę apie 10min 190C.

Įdaras:
2 obuoliai (dideli);
600g kreminės varškės (naudojau President vanilinę)
50g cukraus;
5 v.š. manų kruopų;
3 kiaušiniai;
80g minkšto sviesto.

Baltymus išplakame iki standumo.
Trynius išplakame su minkštu sviestu, cukrumi. Dedame varškę, manų kruopas ir gerai išmaišome. Dedame išplaktus kiaušinių baltymus ir gerai išmaišome.

Išimame iš orkaitės pyrago pagrindą. Supjaustome vieną nuluptą obuolį gabaliukais ir paskleidžiame ant pagrindo. Pilame pusę varškės masės, ant jos supjaustome likusį nuluptą obuolį. Supilame likusią varškę. Ant viršaus užberiame likusius tešlos trupinius ir kepame 180C orkaitėje apie 40min.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą