2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Šokoladinis varškės pyragas

Tešlai:
300 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto
2 valg.š. kakavos (naudojau šokoladinę)
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis

Varškės įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
170 g grietinės
50 g krakmolo
4 kiaušiniai

Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi maždayg lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.
Tuo metu paruošti pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės, sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilti į varškės masę. Dar kartą gerai permaišyti.
Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (23 x 30 cm. dydžio). Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.

Receptas iš: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=768

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą