2015 m. vasario 13 d., penktadienis

Tortas "Paukščių pienas"

Reikės:
Biskvitui:
7 kiaušinių tryniai;
110 g miltų;
70 g cukraus;
100 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių.

Minkštą sviestą ištriname su cukumi iki baltumo. Po vieną dedame trynus ir gerai išplakame. Dedame kepimo miltelius, miltus ir išplakame trištą tešlą.
Dedame pusę tešlos ant torto forma apibrėžto kepimo popieriaus, išlyginame ir kepame apie 15min 180C. Taip darome ir su likusia tešla. Turime du torto biskvitus. Atvėsiname juos.

Kremui:
7 kiaušinių baltymai;
150 g sviesto;
200 g kondensuoto pieno;
70 g cukraus;
20 g želatinos.

Želatiną užpilame puse stiklinės vandens, išbrinkiname ir išmaišome, kad gerai ištirptų. Jeigu reikia - pašildome.
Minkštą sviestą išplakame su kondensuotu pienu ir padedame į šaldytuvą.
Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo ir nuolat plakant supilame per du kartus cukrų. Plakame tol, kol apverstas aukštyn kojom dubuo išlaiko baltymus, t.t. baltymai iš apversto dubenio neiškrenta.
Pilame į baltymus želatiną (aš iš pradžių į želatiną dėjau pora šaukštų baltymų, gerai išmaišiau ir tada viską supyliau į baltymus nuolat maišant). Tada sudedame kondensuoto pieno ir sviesto masę ir gerai išplakame. Gaunasi lengva, puri masė.
Torto formą išklojame maistine plėvele. Dedame pirmą biskvitą (aš jį dar sulaisčiau kompotu), pilame kremą, ant viršaus dedame antrą biskvitą, gražiai apspaudome kraštus, kad neliktų oro tarpų ir lengvai sulaistome viršutinį biskvitą.
Dedame į šaldytuvą.

Šokoladiniam glaistui:
75 g šokolado (juodojo;
25 g sviesto.

Kartu išlydome ir užpylus ant torto viršaus išlyginame.

Puošiame pagal fantaziją.

Skanaus.


Receptas iš: http://www.patiekalu-receptai.lt/tortu-receptai/tortas-pauksciu-pienas/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą