2015 m. kovo 31 d., antradienis

Kotletų apkepas su padažu

Reikės:

kotletams:
600 g maltos mėsos;
mėgiamų prieskonių;
pagal skonį druskos;
4 v.š. natūralaus jogurto;
pora saujų avižinių dribsnių.

Viską sumaišome, formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje.

Bulves nuskutame, pjauname per pusę ir apverdame apie dešimt minučių, kad būtų pusiau išvirusios.

Daržovėms:
gabaliukas kopūsto, morka, svogūnas.

Kopūstą supjaustome gabaliukais, morką sutarkuojame, svogūną supjaustome stambesniais kubeliais. Viską trumpai pakepiname keptuvėje.

Daržoves dedame į kepimo formos dugną. Ant jų išdėliojame bulves (aš dar kiekvieną bulvės pusę dalinau į dvi arba tris dalis). Ant bulvių išdėliojame kotletus. Užpilame viską verdančiu vandeniu kad tik būtų apsemtos daržovės ir dedame į orkaitę kepti apie pusvalandį arba šiek tiek mažiau (kol gražiai apskrunda kotletukai). Tada ant kiekvieno kotleto užpilame padažo. Traukiame viską iš orkaitės ir skanaus.


Padažui:
natūralaus jogurto (apie 200 ) ir pomidorų padažo apie 5 v.š. Viską sumaišiau, įdėjau dar žiupsnelį prieskonių mėgiamų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą