Reikės:
kotletams:
600 g maltos mėsos;
mėgiamų prieskonių;
pagal skonį druskos;
4 v.š. natūralaus jogurto;
pora saujų avižinių dribsnių.
Viską sumaišome, formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje.
Bulves nuskutame, pjauname per pusę ir apverdame apie dešimt minučių, kad būtų pusiau išvirusios.
Daržovėms:
gabaliukas kopūsto, morka, svogūnas.
Kopūstą supjaustome gabaliukais, morką sutarkuojame, svogūną supjaustome stambesniais kubeliais. Viską trumpai pakepiname keptuvėje.
Daržoves dedame į kepimo formos dugną. Ant jų išdėliojame bulves (aš dar kiekvieną bulvės pusę dalinau į dvi arba tris dalis). Ant bulvių išdėliojame kotletus. Užpilame viską verdančiu vandeniu kad tik būtų apsemtos daržovės ir dedame į orkaitę kepti apie pusvalandį arba šiek tiek mažiau (kol gražiai apskrunda kotletukai). Tada ant kiekvieno kotleto užpilame padažo. Traukiame viską iš orkaitės ir skanaus.
Padažui:
natūralaus jogurto (apie 200 ) ir pomidorų padažo apie 5 v.š. Viską sumaišiau, įdėjau dar žiupsnelį prieskonių mėgiamų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą