2015 m. kovo 31 d., antradienis

Varškės sausainiai

Reikės:

150 g minkšto sviesto;
70 g cukraus;
180 g varškės;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
apie 300 g miltų.

Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi. Mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Dedame varškę, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Dedame po truputį miltus. Tešla turi gautis minkoma, nelipti prie rankų, bet neturi būti per kieta. Geriau vos vos lips prie rankų, negu bus per kieta.
Tešlą dedame valandai į šaldytuvą (aš pralaikiau kokias tris valandas).
Iš tešlos formuojame dešrą, supjaustome riekelėmis ir vieną pusę pamirkome cukruje maišytame su cinamonu. Dedame į kepimo skardą cinamonine puse į viršų ir kepame apie 15min 180C.

Recepto idėja iš: http://tangosuhelena.blogspot.com/2011/12/varskes-sausainiai.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą