2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Lietiniai su citrinų užpilu

Reikės:
Lietiniams:
250 g miltų;
180 g pieno;
160 ml vandens;
2 kiaušinių;
2 a.š. aliejaus;


Kiaušinius išplakame su pienu ir aliejumi. Pilame miltus ir gerai išmaišome. Supilame vandenį. Tešla nesigauna visai skysta, tokia tirštoka, bet taip ir turi būti.

Keptuvėje su trupučiu aliejaus kepame lietinius blynus (pilame samtelį tešlos ir kraipome keptuvę į šonus, kad tešla pasklistų po visą keptuvę). Apkepame abi puses.

Imame iš keptuvės, užpilame užpilo ant viso blyno (nedaug), tada lenkiame jį per pusę, užpilame dar užpilo ir lenkiame dar per pusę ir užpilame ant viršaus truputį užpilo.

Užpilui:
citrinos sulčių, cukraus pudros. Aš ėmiau kokius šešis šaukštus citrinos sulčių ir cukraus pudros dėjau iki norimo saldumo.

Skanaus.

Receptas pagal Beatos virtuvės "Pavasaris" žurnalo numerį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą