2015 m. kovo 31 d., antradienis

Naminė karamelė

Puiki pertepant vaflius. Daug skaniau negu pertepant su Rududu.

O karamelei pagaminti reikės:
100 ml riebios grietinėlės;
200 g cukraus;
100 g sviesto.

Cukrų dedame į keptuvę ir kaitiname maišant kol jis taps karamelinis ir skystas. Tada sudedame sviestą, pamaišome, supilame grietinėlę ir maišome kol masė taps vientisa. Supylus grietinėlę karamelė gali šiek tiek sušokti į gabalus, bet neišsigąskite ir maišykite. Masė sušils ir taps vienalytė. Aš dar ą paviriau pora minučių, tada ji tapo ne tokia skysta, primenanti šiek tiek minkštą irisą. 

Vafliams pertepti tiesiog ją ir naudojau dar šiltą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą