2015 m. kovo 31 d., antradienis

Kalakutienos maltinukai su brokoliais

Taip jau yra, kad stengiuosi bent jau į maltos  mėsos gaminus pridėti kiek įmanoma sveikesnių produktų, kad nebūtų vien mėsa.

Reikės:

550 g maltos kalakutienos;
1 svogūnas;
1 morka;
1 kiaušinis;
100 g brokolio (naudojau šaldytą ir pjausčiau smulkiais gabaliukais);
avižinių dribsnių, kad masė nebūtų skysta (apie trys keturios saujos);
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.

Svogūną ir morką sutarkuojame burokine tarka. Dedame į maltą mėsą. Mušame kiaušinį, dedame smulkintą brokolį, prieskonius, druską ir avižinius dribsnius. Išminkome.
Keptuvėje apkepame iš abiejų pusių. Po to perdedame į garų puodą ir paliekame pusvalandžiui garintis.
Galima pabaigti kepti ir keptuvėje, bet kadangi pas mane šį patiekalą valgys ir mažoji valgytoja, aš kotletukus garinu. Tada jie būna minkštučiai ir skanūs. Galima dėti iškart į garų puodą ir garinti neapkeptus, bet mums tada nepatinka nei skonis, nei išvaizda.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą