Reikės:
600 g obuolių
2 v. š. citrinų sulčių (aš naudojau apelsinų sutis);
2 kiaušiniai
60 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1/2 a. š. druskos
2 v. š. grietinėlės
125 ml aliejaus
250 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių.
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir pašlakstyti citrinų (apelsinų) sultimis.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, grietinėle ir aliejumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti obuolius. Tešlą dėlioti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių.
Labai skanūs sausainiai, tokie saldžiarūgščiai, neriebūs.
Receptas iš: http://www.sonatinos-receptai.lt/2007/08/obuoliniai-telainiai.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą