2015 m. balandžio 18 d., šeštadienis

Obuolių tešlainiai

Reikės:
600 g obuolių 
2 v. š. citrinų sulčių (aš naudojau apelsinų sutis);
2 kiaušiniai 
60 g cukraus 
1 a. š. vanilinio cukraus 
1/2 a. š. druskos 
2 v. š. grietinėlės 
125 ml aliejaus 
250 g miltų 
2 a. š. kepimo miltelių.

Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir pašlakstyti citrinų (apelsinų) sultimis. 

Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, grietinėle ir aliejumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti obuolius. Tešlą dėlioti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 

Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. 

Labai skanūs sausainiai, tokie saldžiarūgščiai, neriebūs. 

Receptas iš: http://www.sonatinos-receptai.lt/2007/08/obuoliniai-telainiai.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą