Reikės:
2 kg šviežių stambių (galima ir
įprastų) agurkų;
0,5 stiklinė cukraus;
1,5 valgomieji šaukštai rupios
druskos;
1,5 stiklinės vandens;
0,3 stiklinės acto (naudojau obuolių actą);
0,3 stiklinės aliejaus;
maždaug 4 skiltelių česnako;
apie 6 juodųjų pipirų
žirnelių;
po saują šviežių krapų ir
petražolių.
Nuplautus agurkus supjaustom
stambesnėm riekelėm (0,5 - 0,8 cm), sudedam į puodą. Užberiam druskos, cukraus, sudedam riekelėmis pjaustytus česnakus, kapotas petražoles ir
krapus, suberiam juoduosius pipirus, užpilam vandens ir išmaišom. Pabaigoje supilam actą ir aliejų, išmaišom ir paliekam dvylikai valandų
Per naktį agurkėliai pasimarinuoja. Užkaičiam puodą su agurkais ir pakaitinam iki užvirimo (tik neužverdam). Tada supilstom į švarius paruoštus stiklainius, užsukam ir apverčiam juos "aukštyn kojom". Laikome vėsioje vietoje. Labai skanūs augurkėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą