2015 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis

Konservuoti agurkų griežinėliai

Reikės:
2 kg šviežių stambių (galima ir įprastų) agurkų;
0,5 stiklinė cukraus;
1,5 valgomieji šaukštai rupios druskos;
1,5 stiklinės vandens;
0,3 stiklinės acto (naudojau obuolių actą);
0,3 stiklinės aliejaus;
maždaug 4 skiltelių česnako;
apie 6 juodųjų pipirų žirnelių;
po saują šviežių krapų ir petražolių.

Nuplautus agurkus supjaustom stambesnėm riekelėm (0,5 - 0,8 cm), sudedam į puodą. Užberiam druskos, cukraus, sudedam riekelėmis pjaustytus česnakus, kapotas petražoles ir krapus, suberiam juoduosius pipirus, užpilam vandens ir išmaišom. Pabaigoje supilam actą ir aliejų, išmaišom  ir paliekam dvylikai valandų

Per naktį agurkėliai pasimarinuoja. Užkaičiam puodą su agurkais ir pakaitinam iki užvirimo (tik neužverdam). Tada supilstom į švarius paruoštus stiklainius, užsukam ir apverčiam  juos "aukštyn kojom". Laikome vėsioje vietoje. Labai skanūs augurkėliai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą