2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Brandinti meduoliai

Reikės:
250 g medaus;
60 g cukraus;
125 g sviesto;
meduolių prieskonių;
2 kiaušiniai;
125 ml pieno;
žiupsnelis druskos;
2 a.š. sodos;
2 v.š. kakavos;
580 g miltų.

Sviestą, medų ir cukrų ištirpinti. Kai užvirs - nukaisti ir įmaišyti prieskonius, gesintą sodą. Kai masė pravės - sudėti kiaušinius, pieną ir išmaišyti.
Sumaišyti miltus, kakavą, druską ir supilti į medaus masę. Išmaišyti gerai. Uždengti rankšluosčiu ir dėti į šaldytuvą mėnesiui,
Tešla gaunasi lipni, bet neišsigąskite, stovėdama sukietės.
Po mėnesio imame tešlą (aš nupjoviau tešlos viršūnę - susidariusią plutelę), išminkome ir kočiojame. Spaudžiame formelėmis ir kepame orkaitėje apie 10 min 180C.

Sausainiai minkštučiai, pasipučia kepdami.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą