Reikės:
500 g miltų;
250 ml pieno;
20 g šviežių mielių;
60 g cukraus;
žiupsnelio druskos;
2 v.š. aliejaus;
50 g aguonų.
Pieną truputį pašildome.
Mieles ištirpiname su šaukštu šilto pieno ir žiupsneliu cukraus, kol taps skysta masė. Likusį pieną išmaišome su druska, cukrumi ir aliejumi ir sumaišome su tirpintomis mielėmis. Supilame mažiau negu pusę miltų ir sumaišome. Išeis tirštoka tešla. Paliekame ją pusvalandžiui pakilti.
Po to supilame likusius miltus ir išminkome tešlą.
Darome virveles, jas supjaustome gabaliukais ir kepame orkaitėje 8-10min 180C.
Šie kūčiukai minkštesni.
Nedarykite didelių kūčiukų, nes kepant jie dar pasipučia.
Receptas iš Beatos knygos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą