2016 m. vasario 29 d., pirmadienis

Tortas su melynemis

Reikes:
Biskvitui:
5 kiausiniai;
190 ml cukraus;
200 ml miltu;
50ml kakavos.

Miltai sumaisomi su kakava. Baltymai isplakami iki putu, dedama po sauksta cukraus. Po to dedame trynius ir gerai isplakame. Tada sudedame miltus su kakava. Kepti 170C 25-35 min. Po to iskepta mesti is 60cm aukscio ant zemes. Palikti atvesti atviroje orkaiteje. Supjaustyti i tris dalis.

Man trys dalys nesigavo. Gavosi tik dvi. Tad kepiau dar viena biskvita pagal si recepta:
Biskvitas Nr2 (tik as kepiau is puses normos, bet biskvitas labai skanus)
1 indelis   saldaus kondensuoto pieno;
2 kiaušiniai;
150  g. miltų;
2 a.š. kepimo miltelių.



Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno;
180g sviesto;
450ml riebios grietineles;
pora pakeliu grietineles standiklio.

Grietinele isplakame iki standumo, dedame standikli.
Minksta sviesta isplakame su kondensuotu pienu. Abi mases sumaisome.

Pertepimams:
200ml trintu melynu su cukrumi (puikiai tiktu ir be cukraus).

Sulaistymui:
vanduo su melynemis.


Torto surinkimas: imame viena biskvita, sulaistome melyniu "arbata", tepame melyniu sluoksni, dedame trecdali kremo, iamame antra biskvita, sulaistome, vel dedame melynes, vel krema. Tada dedame trecia biskvita, sulaistome ir dedame likusi krema. Ant trecio biskvito melyniu netepiau, nes pabijojau, kad torto virsus susiteps su melynemis ir atrodys negraziai.
Puosiame torta kaip tik norime.

Skanaus. Foto turiu tik tokia.
Bet tortas labai visiems patiko. Sake, kad tortas tirpstantis burnoje, labai skanus.

2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Varskes pyragas

Reikes:
teslai:
1v.s. kakavos;
3v.s. grietines;
30g cukraus;
200g sviesto;
apie 450g miltu;
60g riesutu.

Riesutus susmulkinti (as dejau graikinius riesutus, ir juos maiselyje padaziau plaktuku, kad butu smulkesni. Riesutai buvo, aisku, isgliaudyti).
I dubeni dedame kakava, cukru, riesutus, miltus ir ismaisome. Dedame gabaliukais pjaustyta sviesta, grietine ir triname su pirstais kol taps trupiniai. Jeigu mase labai nori susiminkyti, idekite dar sauja miltu.
Mazdaug puse teslos pilame i kepimo forma (arba siek tiek maziau negu puse). Pilame idara, tada likusia tesla uzberiame, ranka paspaudziame tesla, kad sulistu siek tiek i idara.
Dedame i orkaite ir kepame apie pusvalandi 180C.

Idarui:
500g varskes;
380g kondensuoto pieno;
2 kiausiniai;
2 v.s. krakmolo.

Idarui viska gerai sumaisyti.


Skanaus.

Varskes pyragas

Reikes:
teslai:
180g sviesto;
1,5 v.s. grietines;
2 v.s. cukraus;
2-3 stiklines miltu.

Aguoniniam idarui:
125 ml pieno;

1 v.s. manu kruopu;
30g cukraus;
100g aguonu;
1 v.s. sviesto.

Varskes idarui:
500g varskes;
3 tryniai;
75g sviesto;
3v.s. pieno;
3 v.s. krakmolo;
citrinos sulciu siek tiek;
50g cukraus.

Ant virsaus isdelioti:
du obuoliai;
saukstelis aliejaus (as naudojau kokosu alieju).


Ruosiame tesla:
Tirpinta sviesta sumaisome su cukrumi, grietine, miltais. Isminkome. Dedame i saldytuva kol ruosime idarus.

Aguoninis idaras:
Piena sumaisome su cukrumi, uzverdame ir sudedame sauksta manu kruopu. Isverdame skysta manu kose. isjungiame virykle ir sudedame aguonas ir sviesta. Gerai ismaisome. Mase gaunasi tokia beveik biri.

Varskes idaras:
Sviesta istirpiname ir sumaisome visus varskes idarui skirtus produktus.

Pyrago surinkimas:
Tesla paskirstome ant kepimo formos padarant krastus (man teslos siek tiek liko, tai as is likusios padariau sausainius iskociojusi ir pabarsciusi sezamo seklomis iskepiau, buvo labai skanus).

Dedame puse aguonu mases ant teslos. Supilame varske, siek tiek pamaisome su saukstu, kad mases susimaisytu truputi, tada vel sudejau likusias aguonas.
Nulupto obuolius, supjaustyti skiltelemis ir apdelioti pyrago virsu. Patepti obuolius aliejumi.
Dedame i orkaite kepti 180C apie 35-40min.

Skanaus.

Bulvytes

Reikes:
200g kondensuoto pieno;
400g "Gaidelio sausainiu";
80g sviesto;
ziupsnelis ciberzoles (as ja labai daug kur naudoju, suteikia labai grazia geltona spalva ir zinoma, labai sveikas prieskonis).

Sausainius susmulkiname smulkiau negu tinginiui, beveik iki trupiniu. Sumaisome su kitais produktais. Darome rutulius ir juos apvoliojame pabarstukuose arba kokoso drozlese.
Skanaus.

2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Bulviu kolduniukai

Reikes:
virtu bulviu (apie kilograma);
1 kiausinio;
miltu;
druskos;
ciberzoles.

Bulves sugrudziame. Sumaisome su kiausiniu, druska, ciberzole. Tada dedame miltu. Miltu dedame tol, kol tesla beveik nelips prie ranku.

Idarui:
as idarui naudojau varske, krapu, druskos, kiausini.
Viska sumaisiau.

Imame bulviu teslos gabaliuka, dedame idara, sulipiname tokia bandele, nedideli tarsi blyna. Apkepame trumpai keptuveje. Sudedame i kepimo inda. Uzpilame padazu ir troskiname.

Padazui:
400ml vandens
300ml pieno;
ciberzoles;
krapu,
druskos,
miltu.

Uzverdame piena su vandeniu, dedame prieskonius ir sutirstiname miltais. Uzpilame ant bulviniu kolduniuku ir dedame i orkaite apie pusvalandziui.

Labai labai skanu.

Vyniotinis su aguonu mase

Reikes:
100ml pieno;
300g miltu;
pakelio sausu mieliu;
ziupsnelis druskos;
40g cukraus;
1 kiausinis;
40g sviesto.

Sviesta islydome. Sumaisome visus produktus ir uzminkome tesla. Paliekame ja pakilti.

Idarui naudojau paruosta aguonine mase.
Pakilusia tesla iskocioti, deti idara, susukti vyniotini. Kepti orkaiteje 180C apie 20-25min.

Mielinis vyniotinis

Reikes:
100ml pieno;
300g miltu;
pakelio sausu mieliu;
ziupsnelis druskos;
20g cukraus;
1 kiausinis;
40g sviesto.

Sviesta islydome. Sumaisome visus produktus ir uzminkome tesla. Paliekame ja pakilti.

Idarui:
pakepinau malta mesa, kubeliais pjaustyta svoguna, tarkuota morka. Dejau pora saukstu grietines. Visa mase dedame ant iskociotos teslos, susukame vyniotini. Kepame orkaiteje apie 25min 180C.

Kotletu troskinys

Reikes:
kotletukams (maltos kiaulienos, kiausinio, megiamu prieskoniu, sauja aviziniu dribsniu, jeigu mase labai skysta idekite dar sauja miltu).

Visus produktus sumaisome. Formuojame kotletukus nedidelius ir apkepame keptuveje.

Padazui:
ivairiu darzoviu - as naudojau baklazana, du svogunus, pora morku
saukstas grietines.

Morkas sutarkuoti, svogunus ir baklazanus supjaustyti kubeliais.
Darzoves sumaisyti, pakepinti. Sudeti apkeptus kukuliukus, uzpilti vandeniu ir troskinti ant nedideles ugnies apie 15 minuciu. Tada deti sauksta grietines. Puodelyje ismaisyti puse puodelio vandens ir miltu, kad tesla gautusi tarsi blynams ir supilti si misini ant kotletuku. Uzvirinti maisant. Padazas sutirstes.
Skanaus.

Soju kotletai

Reikes:
pokelis sojos farso (lyg 200g pokelis buvo pas mane);
100g aviziniu dribsniu;
apie 150g darzoviu ivairiu (as dejau petrazoles, krapus, tarkuotas morkas, svoguna)
druskos;
megiami prieskoniai.

Padazui:
vanduo (vandens kieki ziurekite kiek jums noresis padazo, as kazkur apie puse litro vandens pyliau);
pora saukstu grietines;
prieskoniai.

Sojos farsa uzpilame verdanciu vandeniu ir paliekame isbrinkti. Nusunkiame, dedame avizinius dribsnius, kiausini, prieskonius.
Su trintuvu sutriname svoguna, krapus, petrazoles ir sumaisome su sojos farsu ir dribsniais. Dedame pora sauju miltu. Formuojame kotletukus ir apkepame keptuveje. Kitame puode uzviriname vandeni, dedame pora saukstu grietines, prieskoniu ir sutirstiname miltais. Pilame padaza ant kotletuku ir patroskiname keleta minuciu.

Varskes "Rafaello"

Reikes:
250g varskes;
puse stiklines aviziniu miltu (as sutryniau dribsnius su mikseriu iki miltu);
puse stiklines kokoso drozliu (ir siek tiek kokoso apvoliojimui);
50g cukraus;
1 kiausinis.

Varske sumaisome su visais produktais. Darome nedidelius rutuliukus ir juos apvoliojame kokoso drozlese. Kepame orkaiteje 180C apie 10min.

Skanaus.

Apelsininiai keksiukai su aguoniniu idaru

Reikes:
50g cukraus;
300 g miltu;
4 kiausiniai;
90g aliejaus;
160g apelsinu sulciu;
2 a.s. kepimo milteliu.

Idarui:
aguonines mases (pirkau skardinese paruosta).

Ispalakame kiausinius su cukrumi, aliejumi, sultimis. Dedame kepimo miltelius, miltus ir gerai ismaisome.
Dedame teslos i keksiuku formeles. I kiekviena keksiuka idedame po sauksta aguonu mases.
Kepame orkaiteje apie 20min 180C.
Skanaus.

Grikiu keksiukai

Reikes:
0,5 st grikiu miltu (as sumaliau blenderiu grikius iki miltu);
3 kiausiniai;
1 bananas;
1 obuolys;
2 a.s. kepimo milteliu;
40g cukraus;
saukstelis cinamono;
ziupsnelis druskos.

Sausus produktus sumaisyti.
Banana sutrinti sakute. Sumaisyti su kiausiniu. Deti gabaliukais pjaustyta obuoli. Viska sumaisyti. Tesla gausis skysta, bet nieko baisaus, taip ir turi buti.
Pilame tesla i keksiuku formeles ir kepame 180C apie 15-20min.
Skanaus.

Darzoviu ir pupu troskinys

Reikes:
ivairiu darzoviu (as naudojau baklazana, pora, morka,svoguna);
apie 200g pupu (nevirtu).
bulviu pjaustytu kubeliais;
megiamu prieskoniu;
ciberzoles;
druskos.

Padazui:
lydyto surelio, naturalaus jogurto.

darzoves supjaustome kubeliais, morka sutarkuojame.
Lengvai apkepiname su prieskoniais. Pupas uzmerktas is vakaro nusunkiame ir isverdame. I puoda dedame pupas, darzoves, bulves ir uzpilame trupuciu vandens, kad vos apsemtu. Verdame kol bulves isvirs. Tada jeigu skyscio per daug - nupilame, dedame lydyta sureli ir pakaitiname kol jis istirps. Dedame naturalu jogurta. Jo dedame tiek, kokio skystumo norite padazo.
Skanaus.

Zalieji varskes virtinukai

Reikes:
spinatu, petrazoliu, krapu (mazdaug po nedideli pundeli, jeigu kazko neturesite - dekite daugiau kito);
kiausinio;
ziupsnelis druskos;
300g varskes;
miltu, kad tesla butu minkoma.

I trintuve dedame zalumynus, kiausini, pilame apie 100ml vandens ir triname iki vientisos mases). Tada pilame sia tyre i dubeni, dedame varske, druska ir ismaisome. Po truputi pilame miltus ir minkome tesla.
Tesla padaliname nedidukais gabaliukais, braukiame per tarka, kad gautusi "eziukas". Uzverdame puode vandeni ir sudedame eziukus virti.

Ruosiame padaza:
keptuveje uzverdame apie 400ml vandens, dedame pora saukstu grietines, ciberzoles, druskos. Uzvirus sutirstiname miltais. Isvirusius eziukus nusunkiame ir sudedame i padaza.
Skanaus.