Reikės:
biskvitui:
200g avižinių miltų (tiesiog sumaliau avižinius dribsnius iki miltų);
2 v.š. miltų;
2 bananai;
3 kiaušiniai;
4 v.š. aliejaus;
20g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame šakute sutrintus bananus, aliejų ir viską gerai išmaišome. Suberti dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Iš šios tešlos iškepame du biskvitus 180C apie 15min. Kiekvieną iškeptą bikvitą perpjauname dar pusiau. Viso gaunasi 4 ploni biskvitai.
Pertepimui:
200g datulių;
3 bananai;
3 pak varškės (po 180g);
pagal skonį cukraus (aš dėjau kažkur 20g);
150g liesos grietinės (naudojau jogurtinę).
Sulaistymui:
naudojau kompotą.
Datules išmirkyti vandenyje, nusunkti ir sutrinti blenderiu kartu su grietine. Sumaišome varškę su datulių ir grietinės mase. Dedame cukrų ir išmaišome.
Pertepame tortą:
Dedame pirmą biskvitą, sulaistome, išdėliojame ant biskvito pjaustyto banano riekeles, uždedame varškės masės. Tada dedame vėl biskvitą, vėl sulaistome, vėl dedame banano riekutes ir tada varškės kremo. Tada trečias biskvitas, vėl sulaistome, vėl bananai, vėl likęs kremas ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Ji sulaistome. Ir paliekame nakčiai.
Tortas gavosi ne per saldus, ne riebus.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą