2016 m. birželio 13 d., pirmadienis

Datulių pyragas

Reikės:
200g džiovintų datulių;
200ml verdančio vandens;
50g minkšto sviesto;
2 dideli kiaušiniai;
20g cukraus;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio cinamono;
120-150g miltų.

Datules užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame suminkštėti. Sviestą išplakame su kiaušiniais, cukrumi. cinamonu. Dedame kepimo miltelius, miltus. Išmaišome. Dedame nusunktas ir smulkiau supjaustytas datules. Išmaišome. Tešlą paskleidžiame nestoru sluoksniu ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi ir kepame apie 10-15 min 180C. Labai skanus, saikingai saldus kepinukas.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą