2016 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Kotletai su soja ir bolivine balanda arba "Netikri balandėliai be mėsos"

Reikės:
150ml bolivinės balandos kruopų;
150ml sojos faršo;
apie pora didelių saujų burokine tarka tarkuoto kopūsto;
1 kiaušinio;
mėgiamų prieskonių;
poros trejetos saujų miltų (kad masė nebūtų skysta);
druskos pagal skonį.

Bolivinę balandą išverdame kartu su soja. Aš viriau bolivinę balandą, kai ji buvo beveik išvirusi, sudėjau sojos granules, pora minučių paviriau ir išjungiau viryklę. Palikau dar penketą minučių "susistovėti". Po to supyliau viską į kiaurasamtį ir palikau nuvarvėti skysčiui.
Į dubenį dedame kruopas, sojos faršą, tarkuotą, kopūstą, kiaušinį, prieskonius (labai tinka krapai, petražolės), išmaišome. Dedame miltus ir išmaišome. Kepame keptuvėje kotletus iš abiejų pusių (trumpai, tik apkepame).
Į puodą pilame vandens, kad tik vos apsemtų kotletus, užverdame vandenį, sudedame kotletus, dedame prieskonių ir troškiname ant lėtos ugnies apie 10min. Dedame šaukštą grietinęs, išmaišome, pasūdome jeigu reikia. Padažą sutirštinau ryžių manais.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą