2016 m. liepos 26 d., antradienis

Kotletai su šviežiomis bulvytėmis

Reikės:
500g maltos mėsos;
1 kiaušinis;
1 nedidelė skiltelė česnako (kas nori aštriau, dėkite daugiau, nes ta viena skiltelė nesijautė visisškai);
1 nedidelė cukinija;
sauja ruginių sėlenų;
mėgiamų prieskonių;
sauja miltų.

Tai pat rekės dar nedidelių šviežių bulvyčių;
ir bulvėms dar reikės:
žiupsnelio druskos;
šaukšto graikiško jogurto;
šaukšto aliejaus.


Maltą mėsą sumaišome su spaustu česnaku, prieskoniais, tarkuota burokine tarka cukinija, kubeliais pjaustytu svogūnu ir likusiais ingdridientais, Masė neturėtų būti labai skysta. Jeigu skysta, įberkite dar saujelę ruginių sėlenų.
Suformuojame kukulius ir labai trumpai apkepame keptuvėje. Išdėliojame kukulius į kepimo formą.

Nuskutame bulves. Beriame ant jų žiupsnelį druskos, dedame šaukštą aliejaus (alyvuogių aš dėjau) ir šaukštą graikiško jogurto. Išmaišome ir išdėliojame ant kotletų.
Kepame orkaitėje apie pusvalandį kol viskas gražiai apkeps.
Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą