2016 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis

Apelsininis tortas

Reikės:
3 biskvito lakštų pagal jūsų mėgiamą receptą.

Kremui:
350g graikiško jogurto;
18g želatinos;
70g cukraus (arba daugiau, jeigu norite saldžiau);
2 apelsinai;
1 v.š. krakmolo;
75g sviesto;
nedidelis indelis konservuotų mandarinų;
1 kiaušinis.

Į puodą supilame pusę apelsino sulčių (šviežiai spaustų iš abiejų apelsinų), sudedame sviestą ir kaitiname, kol sviestas ištirps. Likusiose apelsinų sultyse išmaišome krakmolą ir supilame į karštą sviesto -apelsinų masę. Nuolat maišome. Įmušame kiaušinį, nuolat maišome ir paverdame minutę. Išjungiame viryklę. Sudedame cukrų, išmaišome. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išplakame.
Atskirai ištirpiname želatiną su 100ml karšto vandens. Atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome.

Dedame pirmą biskvitą į torto formą, sulaistome (aš sulaisčiau konservuotų mandarinų sultimis), dedame mandarinų skiltelių (konservuotų). Dedame antrą biskvitą, vėl sulaistome, dedame mandarinų skilteles, pilame kremą ir dedame trečią biskvitą, sulaistome ir supilame likusį kremą.
Pastatome į šaldytuvą sustingti.
Puošiame kaip tik norime. Aš pridėliojau bananų ir užpyliau želė.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą