Reikės:
550g virtų bulvių;
180g varškės;
1 kiaušinis;
apie 170g miltų;
žiupsnelis druskos.
Padažui:
400g pievagrybių;
1 svogūnas;
4-5 v.š. jogurtinės grietinės;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis džiovintų petražolių.
Bulves sugrūdžiau grūstuve ir sumaišiau su likusiais produktais. Gaunasi tokia minkoma tešla, vos vos limpanti prie rankų. Jeigu tešla per daug lipni, įberkite saują miltų papildomai. Iš šios bulvių tešlos formuojame blynus, kaip žemaičių blynai formos ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Padažui:
pievagrybius nulupame ir pakepiname su kubeliais pjaustytu svogūnu. Dedame prieskonius, druską ir grietinę ir pora minučių dar pakaitiname.
Patiekiame blynus ir šalia patiekiame pievagrybių padažą. Nors padažas gavosi toks ne skystas, jeigu norisi daugiau skysčio, dėkite daugiau grietinės ir per pusę mažiau pievagrybių.
Skanaus.
Patiekalas tikrai labai skanus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą