2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su datulių karamele

Labai labai skanus, kvapnus, drėgnas ir tuo pačiu purus. Toks tikras rudens pyragas.

Reikės:
4 obuoliai (aš dėjau 3 obuolius ir 1 kriaušę);
4 v.š. ghee sviesto;
40g cukraus;
2 kiaušiniai;
50ml vandens;
apie 300ml miltų (gali reikėti ir šiek tiek mažiau arba daugiau, priklauso kokio dydžio kiaušiniai, bet tešla turi gautis grietinės tirštumo);
1 a.š. sodos;
šiek tiek citrinos sulčių nugesinti sodą (arba galima naudoti kepimo miltelius, tada citrinos sulčių nereikės);
2 a.š. cinamono;
3 kupini v.š. datulių karamelės (receptas čia
saujelė riešutų (naudojau lazdyno riešutus, kuriuos lengvai pasmulkinau).


Kiaušinius išplakame su lydytu ghee sviestu. Dedame cukrų, vandenį ir gerai išplakame. Tada supilame kepimo miltelius (arba sodą gesintą citrinų sultimis), miltus ir gerai išmaišome.
Obuolius, kriaušę nulupau ir supjausčiau gabaliukais. Uždėjau datulių karamelės, cinamono, riešutų ir gerai išmaišiau. Sypyliau viską į tešlą ir šaukštu išmaišiau. Tada tešlą supyliau į kepimo formą ir kepiau apie 40 min 180C.

Kaip ir minėjau, labai skanus pyragas.

Recepto idėja iš Sezoninės virtuvės "Ruduo" knygos, tik su šiek tiek mano pakeitimų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą