Tokias užtepėles darydavau kai mano vyresnioji dar buvo visai mažytė, gamindavau jai džiovintų slyvų užtepėlę, datulių užtepėlę. Šiandien pasigaminau datulių užtepėlę. Ją gaminti siūlo ir Sezoninės virtuvės "Ruduo" knyga. O kadangi ruošiausi kepti ir obuolių pyragą, kuriam reikės datulių karamelės (taip ji vadinama Rudens knygoje), tai ėmiausi darbo.
Reikės:
200g datulių;
vandens;
žiupsnelis druskos.
Datules užpyliau verdančiu vandeniu, kad jos suminkštėtų. Tada nusunkiau. Į smulkintuvą sudėjau datules, užpyliau 6 v.š. vandens, žiupsniuką druskos ir tryniau iki košės konsistensijos. Jeigu karamelės norisi skystesnės - įpilkite dar šaukštelį vandens.
Tepkite karamelę - užtepėlę ant duonos (ypač ant šios, sveikuoliškos), dėkite kaip įdarą bandelėms ar kepkite su ja pyragus. Pyragas su datulių karamele štai čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą