Reikės:
4 vištienos ketvirčiai;
2 svogūnai;
2 morkos;
2 v.š. grietinės;
bulvių;
ruginių miltų;
mėgiamų prieskonių.
Vištienos ketvirčius padaliname pusiau, t.y. atskiriame blauzdeles nuo kumpelių, o po to nukauliname, kad gautųsi vientisi mėsos gabaliukai. Mėsą išprieskoniuojame ir paliekame pastovėti. Tada imame mėsos gabaliuką, išvoliojame ruginiuose miltuose ir lengvai apkepame truputyje aliejaus iš abiejų pusių. Mėsą sudėliojame kepimo formoje. Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname abu kartu su trupučiu aliejaus. Dedame konservuotus smulkintus pomidorus. Dedame grietinę, truputį pakaitiname ir išdėliojame ant vištienos. Bulves nuskutame, supjaustome riekelėmis, beriame ant jų šiek tiek prieskonių, aliejaus, išmaišome ir apdėliojame gražiai ant daržovių.
Kepame 180C apie pusvalandį.
Gaunasi labai labai skanus apkepas.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą