2016 m. lapkričio 8 d., antradienis

Avinžirnių kukulaičiai

Reikės:
400g virtų avinžirnių;
1 kiaušinis;
1 virta morka;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Avinžirnius ir morką sutriname su smulkintuvu. Aš dar įmušiau į smulkintuvo indą kiaušinį, kad lengviau trintųsi. Dedame druskos, prieskonių ir gerai išmaišome. Masė gaunasi tokia formuojama, galima daryti kukuliukus, jie nesusileidžia. Padarius kukuliukus juos apvoliojame džiuvėsiuose arba ruginiuose miltuose (aš voliojau ruginiuose miltuose). Išdėliojame kepimo skardoje ir kepame apie 20min.
Kol kukuliai iškeps, pagaminame padažą.
Aš jį gaminau paprastai - grietinė, vanduo, druska, žiupsniukas prieskonių ir miltai padažo sutirštinimui.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą