2017 m. vasario 8 d., trečiadienis

Kepti cepelinai

Reikės:
maždaug lygiomis dalimis maltos masės ir bulvių (aš ėmiau apie pusę kg maltos kiaulienos ir 7 bulves).;
žiupsnelio druskos.

Bulves sutarkuojame per tarką (ne burokinę, o vos vos smulkesnę). Jei atsiranda skysčio, tai jį nusunkiame. Dedame maltą mėsą, beriame druską ir išminkome. Formuojame cepelinus ir sudedame juos į kepimo skardą. Kepame apie pusvalandį 180C. Patiekiame su padažu.

Padažui naudojau:
apie 400ml liesos grietinėlės;
prieskonių;
1 svogūnas.

Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Pilame grietinėlę, pilame apie 100ml vandens, dedame prieskonius ir užverdame. Sudedame iškeptus cepelinus į padažą ir pakaitiname kokią minutę. Išjungiame viryklę.
Skanaus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą