2017 m. vasario 26 d., sekmadienis

Troškinys su raugintais agurkais

Skanus. Kad gautųsi skanu ir Jums, būtinai reiktų atkreipti dėmesį į:
*naudoti tik mėgiamus prieskonius, kitaip mėsa bus neskani;
* naudoti tik minkštą mėsą (geriausia su nugarine arba išpjova);
* nepatingėti ir palikti mėsą bent trumpam pasimarinuoti su prieskoniais, kad mėsa įgautų skonį.

Pagal šį receptą gaminau keletą kartų, kol gavosi skonis toks, koks norėjosi. Gaminau su sprandine (nepatiko, gavosi per kieta mėsa, vaikai nevalgė), naudojau tokius įmantrius prieskonius (kiniškas prieskonių mišinys, visiškai netiko, geriau kažkas iš tradicinių), kmynų per daug dėti tai pat nereiktų.

Taigi, ištobulintams ir tam pačiam skaniausiam troškiniui reikės:

apie 500g mėsos (kiaulienos);
3 rauginti agurkai;
mėgiamų prieskonių;
apie 1 a.š. kmynų;
2 morkos;
2 svogūnai;
2 v.š. grietinės;
1 v.š. pomidorų padažo;
apie 2 v.š. miltų;
druskos pagal skonį;
vandens.

Mėsą supjaustome gabaliukais, įtriname prieskoniais ir paliekame bent porai valandų. Aš su savo marinatoriumi mėsą nuostabiai įmarinavau per 9 minutes.
Mėsą apkepiname keptuvėje kartu su morkomis (tarkuotomis), kubeliais pjaustytais svogūnais ir kmynais. Pilame vandenį (apie 300ml), dedame druską ir troškiname apie 10min. Vanduo beveik nugaruoja. Tada pilame dar vandens tiek, kiek norėsite, kad būtų padažo (aš pyliau vėl apie 300ml). Sudedame raugintus agurkus smulkintus kubeliais ir patroškiname dar apie 5min. Dedame grietinę, pomidorų padažą, miltus (pabarsčiau paviršių ir po to geriai išmaišiau, kad neliktų gumuliukų). Pakaitiname, kol padažas sutirštės (jeigu netirštėja, vadinasi dar dedame miltų).
Patiekiame su bulvių koše ir kalnu mėgiamų salotų.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą