2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Grikių pyragas

Reikės:
150g grikių;
2 kiaušiniai;
1 svogūnas;
300g morkų;
200g grietinės;
100g sūrio;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.

Grikius išverdame. Svogūną supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame ir apkepiname keptuvėje su prieskoniais ir druska. Kiaušinius išplakame su grietine, tarkuotu sūriu. Grikius sumaišome su daržovėmis, su kiaušinių plakiniu ir supilame į kepimo formą. Kepame apie 30min 180C. Baigiant kepti ant viršaus galime užbarstyti sūrio.
Tik iškepęs apkepas yra birus, tačiau kiek pastovėjęs pjaustosi geriau. Paliktas per naktį, kitą dieną pjaustosi iš vis labai lengvai ir netrupa.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą