Mąsčiau kaip pagaminti ne tokį riebų ir ne tokį saldų vyniotinį.
Reikės:
400g sausainių (naudojau "Gaidelis");
1 bananas;
vandens, kad sausainių masė būtų minkoma.
Sausainius sumalame iki trupinių, galime palikti vieną kitą stambesnį gabaliuką. Dedame sutrintą bananą, išmaišome ir pilame po truputį vandens, kol masė taps minkoma ir nelips prie rankų.
Įdarui:
150g kokoso drožlių;
90g sviesto;
30g kondensuoto pieno.
Daugiau papildomo cukraus nedėjau, buvo saikingai saldu, bet kas nori saldžiau, tai dėkite cukraus.
Sviestą ištirpiname ir sumaišome su kondensuotu pienu ir kokoso drožlėmis.
Sausainių "tešlą" iškočiojame, dedame paruoštą įdarą ir susukame vyniotinį. Aš kočiojau ant kepimo popieriau tai man susisuko labai lengvai.
Dedame į šaldytuvą keletui valandų susistovėti.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą