2017 m. birželio 18 d., sekmadienis

Šniceliai

Reikės:
1kg maltos kiaulienos;
4-5 riekelės juodos duonos;
apie 150ml pieno;
1 svogūnas;
druskos, mėgiamų prieskonių;
džiuvesėlių;
2 kiaušiniai į "faršą";
2 kiaušiniai plakiniui (kotletams pamirkyti).

Duona užpilame pienu, palaikome keletą minučių ir sutriname į košę. Sumaišome su likusiais produktais (svogūną supjaustome smulkiais kubeliais).
Formuojame kepsniukus, aš formavau cepelino formos. Apvoliojame džiuvėsiuose, po to kiaušinio plakinyje ir vėl džiuvėsiuose. Apkepiau keptuvėje iš abiejų pusių ir po to sudėjau į kepimo skardą pabaigti kepti. Orkaitėje kepiau apie 25min 180C.
Skanaus.

Varškiniai keksiukai

Reikės:
200g varškės;
40g cukraus;
200g miltų;
150g tirpinto sviesto;
3 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių.

Aš į kiekvieną keksiuką dėjau įdaro: po šokolado gabaliuką.

Visus produktus gerai išmaišome, pilame į keksiukų formeles, dedame įdarą ir kepame apie 20min 180C.

Skanaus.

Grikių kotletai

Reikės:
grikių (apie 150g nevirtų);
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
1 morka;
mėgiami prieskoniai;
sauja grikių miltų (jeigu tešla gaunasi skysta).

Grikius išverdame. Sublenderiuojame.
Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir trumpai pakepiname. Visus produktus sumaišome. Kepame keptuvėje kotletukus.

Aš prie jų padariau dar padažo:

Natūralus jogurtas, agurkas, žiupsnelis ciberžolės, krapų ir druskos. Viską sumaišome. Agurkų dedame pagal norimą padažo tirštumą.
Skanaus.

Perlinių kruopų kotletai

Reikės:
perlinių kruopų (apie 150g);
2 virtos morkos;
1 keptuvėje kepintas svogūnas (pjaustytas kubeliais);
mėgiami prieskoniai, žalumynai (krapai, petražolės), pagal skonį druskos.

Perlines kruopas išverdame ir sutriname trintuvu kartu su virtomis morkomis. Dedame kepintą svogūną, prieskonius, žalumynus, druską ir gerai išminkome. Formuojame kotletus ir kepame keptuvėje.
Skanaus.

Varškinės tešlos vyniotinis

Reikės:
180g varškės;
20g cukraus;
1 kiaušinis;
60ml aliejaus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
apie 250g miltų.

Kiaušinį išplakame su cukrumi, dedame aliejų, varškę, išmaišome. Sudedame likusius produktus ir užminkome tešlą.
Aš įdarui dėjau riešutus maišytus su medumi.

Tešlą iškočiojame, dedame įdarą, susukame ritinėlį ir kepame orkaitėje apie 25min 180C.

Labai skani tešla, neriebi, ne per saldi.

Skanaus.

Spragėsiai su karamele

Labai skani karamelė.

Reikės:
60g sviesto;
50g rudojo cukraus;
70g medaus;
1/3a.š. sodos (arba kepimo miltelių).


Sviestą, cukrų ir medų kaitiname kol užverda (sirupas ima putoti). Sumažiname ugnį ir verdame apie 5min. Nuimame nuo ugnies, suberiame sodą ir gerai išmaišome. Masė suputoja. Pilame karamelę ant spragintų kukurūzų (aš šiai porcijai spraginu apie 100g). Kukurūzus dedame į orkaitę ir kepame apie 30-40min 110C kas 10min vis pamaišant. Atvėsiname.

Skanaus.

Keptas zuikis

Reikės:
apie 700g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
100ml pieno;
6-8v.š. džiuvesėlių;
100g nevirtų ryžių;
1 morka;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 v.š. grietinės.

Zuikio aptepimui:
2 v.š. grietinės, truputis sūrio.


Ryžius išverdame. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Visus produktus sumaišome. Formuojame zuikį (aš dėjau į pailgą kekso formą) ir kepame apie pusvalandį 180C. Kai iškepa viršų aptepame grietine, pabarstome sūriu ir paliekame orkaitėje porai minučių, kad sūris išsilydytų.
Skanaus.

Pupelių pyragas

Reikės:
2 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių;
4 bananai (gerai sunokę);
20vnt datulių;
1 puodelis grikių miltų;
1 puodelis kokoso drožlių;
2-3 v.š. kakavos;
5 v.š. kokoso aliejaus;
1 a.š. kepimo miltelių.

Pupeles, bananus, datules, aliejų dėti į kokteilinę ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti tešlą. Kepti orkaitėje apie 40-50min 180C.

Skanaus.

2017 m. birželio 2 d., penktadienis

Šokoladas

Sveikesnis, skanus ir tirpstantis burnoje. Kitą kartą vietoj kokoso drožlių dėsiu riešutus, džiovintus vaisius arba marcipaną...

Reikės:
70g kokoso drožlių;
50g raw kakavos;
pagal skonį medaus arba sirupo;
apie 1/3 puodelio kokoso aliejaus.

Viską sumaišome tarpusavyje, supilstome į formeles ir dedame į šaldiklį keliolikai minučių kol sustings. Iššimame iš formelių ir laikome šaldytuve.
Skanaus.

Kuskuso kotletai

Labai labai patiko.

Reikės:
1 stiklinė kuskuso (jį išverdame pagal rekomendacijas ant pakelio, verdame sultinyje);
1 kiaušinis;
1 rūkytas vištienos ketvirtis;
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį.

Kukusą išverdame kaip nurodyta. Sumaišome su nukaulinta rūkyta vištiena, kiaušiniu, maltu svogūnu, galima įberti dar žalumynų - krapų petražolių. Dedame mėgiamų prieskonių, druskos pagal skonį. Formuojame kotletukus ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Skanaus.

Morkų sausainuka

Reikės:

1 puodelis avižų sėlenų;
1 puodelis virtų ir sugrūstų morkų;
1,5 puodelio kokoso drožlių;
2-4 v.š. skysto medaus;
1v.š. kokoso aliejaus;
0,5 a.š. ciberžolės.

Morkos išverdamos ir sumalamos į tyrę. Aš viską dėjau į smulkintuvą (išvirtas morkas, kokoso drožles, medų, kokoso aliejų ir sutryniau viską į vientisą masę. Dėjau ciberžolę, sėlenas ir išmaišiau masę. Jeigu masė gaunasi per skysta, dedame dar sėlenų. Formuojame rutuliukus, juos apvoliojau kokoso drožlėse ir sudėjusi į kepimo skardą (ištiestą kepimo popieriumi) kepiau apie 15-20min 180C, kol gražiai paskrudo.

Skanaus.

Sveikuoliška bananų duona (be kvietinių miltų)

Reikės:
3 vnt bananų (gerai sunokusių);
2 kiaušiniai;
1,25stiklinės grikių miltų;
3 v.š. aliejaus;
3 v.š. vandens;
1 a.š. prieskonių meduoliams;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.

Kiaušinius išplakame su druska, prieskoniais. Bananus sutriname šakute ir sumaišome visus skystus produktus. Beriame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome.Pilame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.

Skanaus.

Cepelinai greitai

Reikės:
5 bulvės;
50g manų kruopų;
50g bulvių krakmolo;
žiupsnelio druskos.

Bulves nuskutame ir išverdame. Sumalame mėsmale arba sugrūdžiame grūstuve. Į masę supilame manų kruopas ir krakmolą. Gerai išminkome. Formuojame cepelinus ir dedame norimą įdarą.
Verdame pasūdytame vandenyje apie 10min.
Skanaus.