Tokia įdomi, ne tradicinė.
Reikės:
120ml pieno (ar kokio kitokio pieno);
120ml vandens;
26g kokoso miltų;
1 sunokęs bananas;
pusė šaukštelio cinamono;
žiupsnelis druskos;
2 kiaušiniai.
Pieną ir vandenį supilame į puodą, dedame ant viryklęs ir maišant supilamo kokoso miltus. Sutriname bananą (šakute) ir sudedame į košę. Dedame cinamoną, druską ir maišant verdame. Lengvai išplakame kiaušinius ir supilame į košę. Verdame ant lėtos ugnies, kol košė suvirs į "dribsnius". Bus tokie kaip dribsniai. Dedame į lėkštes, skaniname kuo tik norisi. Mes valgėme su mangų tyre.
Gėris ta mangų tyrė :-)
Skanaus.
2018 m. sausio 27 d., šeštadienis
Mocarella ir pomidorais
Tradicinis, neatsibostantis.
Pomidorai riekelėmis;
Mocarella riekelėmis. Viską sudėliojame į lėkštę, jeigu norisi, pabarstome druska, pipirais ir skanaus.
Pomidorai riekelėmis;
Mocarella riekelėmis. Viską sudėliojame į lėkštę, jeigu norisi, pabarstome druska, pipirais ir skanaus.
Varškės kokteilis
Reikės:
1 pak varškės;
1 bananas;
graikiškas jogurtas.
Viską sudedame į trintuvą ir sutriname iki tyrės. Skanaus.
Gaunasi dvi sočios porcijos.
Viršų puošiame pagal fantaziją. Aš puošiau vaisiais.
1 pak varškės;
1 bananas;
graikiškas jogurtas.
Viską sudedame į trintuvą ir sutriname iki tyrės. Skanaus.
Gaunasi dvi sočios porcijos.
Viršų puošiame pagal fantaziją. Aš puošiau vaisiais.
2018 m. sausio 25 d., ketvirtadienis
Burokelių salotos
Reikės:
2-3 virti burokėliai;
apie 200ml konservuotų žirnelių;
1-2 obuoliai;
druskos pagal skonį;
graikiškas jogurtas.
Burokėlius ir obuolius supjaustome kubeliais. Sumaišome su konservuotais žirneliais, graikišku jogurtu, druska. Skanaus.
2-3 virti burokėliai;
apie 200ml konservuotų žirnelių;
1-2 obuoliai;
druskos pagal skonį;
graikiškas jogurtas.
Burokėlius ir obuolius supjaustome kubeliais. Sumaišome su konservuotais žirneliais, graikišku jogurtu, druska. Skanaus.
Burokėlių salotos
Reikės:
2-3 virti burokėliai;
apie 200ml konservuotų žirnelių;
1-2 obuoliai;
druskos pagal skonį;
graikiškas jogurtas.
Burokėlius ir obuolius supjaustome kubeliais. Sumaišome su konservuotais žirneliais, graikišku jogurtu, druska. Skanaus.
2-3 virti burokėliai;
apie 200ml konservuotų žirnelių;
1-2 obuoliai;
druskos pagal skonį;
graikiškas jogurtas.
Burokėlius ir obuolius supjaustome kubeliais. Sumaišome su konservuotais žirneliais, graikišku jogurtu, druska. Skanaus.
Mango ir kopūsto salotos
Reikės:
Apie pora saujų šiaudeliais pjaustyto kopūsto;
šiaudeliais pjaustytas mangas;
1 tarkuota morka;
graikiško jogurto;
druskos pagal skonį.
Viską sumaišome. Skanaus.
Apie pora saujų šiaudeliais pjaustyto kopūsto;
šiaudeliais pjaustytas mangas;
1 tarkuota morka;
graikiško jogurto;
druskos pagal skonį.
Viską sumaišome. Skanaus.
Varškėčiai
Reikės:
360g varškės;
2 kiaušiniai;
300g miltų;
30g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.
Viską gerai išmaišome ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Labai skanūs varškėtukai.
Skanaus.
360g varškės;
2 kiaušiniai;
300g miltų;
30g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.
Viską gerai išmaišome ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Labai skanūs varškėtukai.
Skanaus.
Blynai su spelta
Reikės:
2 a.š. kokoso cukraus;
2 kiaušiniai;
2 stiklinės pieno;
2 st speltos miltų;
0,5 a.š. cinamono;
žiupsnelis druskos;
2 bananai;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 obuolys.
Kiaušinius išplakame su pienu. Dedame šakute trintus bananus, miltus, gabaliukais pjaustytą bananą, ir likusius produktus. Gerai išmaišome. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Patiekiau su mangų tyre.
Skanaus.
2 a.š. kokoso cukraus;
2 kiaušiniai;
2 stiklinės pieno;
2 st speltos miltų;
0,5 a.š. cinamono;
žiupsnelis druskos;
2 bananai;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 obuolys.
Kiaušinius išplakame su pienu. Dedame šakute trintus bananus, miltus, gabaliukais pjaustytą bananą, ir likusius produktus. Gerai išmaišome. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Patiekiau su mangų tyre.
Skanaus.
Morkų kotletukai su daržovėmis
Labai skanūs.
Reikės:
3 morkos;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
pilno grūdo kvietinių miltų;
mėgiamų prieskonių;
šaldytų daržovių mišinys (200g).
Morką sutarkuojame tarka (ne burokine, o šiek tiek smulkesne). Spaudžiame česanaką, įtarkuojame svogūną, dedame prieskonius. Mušame kiaušinį, išmaišome. Dedame miltų tiek, kad masė gautųsi šiek tiek tirštesnė, būtų galima formuoti kotletukus rankomis. kepame kotletukus keptuvėje iš abiejų pusių. Tada pilame vandens, kad kotletai būtų apsemti iki pusės, pilame šaldytų daržovių mišinį (aš pyliau šaldytas daržoves su ryžiais ir pievagrybiais). Uždengiame keptuvės dangtį ir troškiname kol vanduo nugaruos. Pabarstome šiek tiek prieskonių, išmaišome atsargiai.
Skanaus.
Reikės:
3 morkos;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
pilno grūdo kvietinių miltų;
mėgiamų prieskonių;
šaldytų daržovių mišinys (200g).
Morką sutarkuojame tarka (ne burokine, o šiek tiek smulkesne). Spaudžiame česanaką, įtarkuojame svogūną, dedame prieskonius. Mušame kiaušinį, išmaišome. Dedame miltų tiek, kad masė gautųsi šiek tiek tirštesnė, būtų galima formuoti kotletukus rankomis. kepame kotletukus keptuvėje iš abiejų pusių. Tada pilame vandens, kad kotletai būtų apsemti iki pusės, pilame šaldytų daržovių mišinį (aš pyliau šaldytas daržoves su ryžiais ir pievagrybiais). Uždengiame keptuvės dangtį ir troškiname kol vanduo nugaruos. Pabarstome šiek tiek prieskonių, išmaišome atsargiai.
Skanaus.
Lęšių kotletai
Reikės:
1 skardinė virtų lęšių (naudojau konservuotus);
1 morka;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
mėgiami prieskoniai;
šiek tiek pilno grūdo kvietinių miltų;
sūrio.
Virtus lęšius, kiaušinį, tarkuotą morką ir svogūną, prieskonius, druską sudėjau į smulkintuvą ir sutryniau iki vientisos tyrės. Dėjau miltų, kad gautųsi ne tokia skysta tešla, o būtų galima formuoti kepsnelius rankomis.
Kepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių. Baigiant kepti ant kiekvieno uždėjau tarkoto sūrio.
Skanaus.
1 skardinė virtų lęšių (naudojau konservuotus);
1 morka;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
mėgiami prieskoniai;
šiek tiek pilno grūdo kvietinių miltų;
sūrio.
Virtus lęšius, kiaušinį, tarkuotą morką ir svogūną, prieskonius, druską sudėjau į smulkintuvą ir sutryniau iki vientisos tyrės. Dėjau miltų, kad gautųsi ne tokia skysta tešla, o būtų galima formuoti kepsnelius rankomis.
Kepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių. Baigiant kepti ant kiekvieno uždėjau tarkoto sūrio.
Skanaus.
Čirviniai blynai
Reikės:
batono;
kiaušinio;
šlakelio pieno.
Kiaušinį išplakame su pienu. Merkiame batoną ir kepame čirvinių blynų keptuvėje.
Labai skanūs blynai gaunasi.
Patiekiau su graikišku jogurtu maišytu su mangų tyre. Vaikai valgė dažydamiesi "blynus" į jį.
batono;
kiaušinio;
šlakelio pieno.
Kiaušinį išplakame su pienu. Merkiame batoną ir kepame čirvinių blynų keptuvėje.
Labai skanūs blynai gaunasi.
Patiekiau su graikišku jogurtu maišytu su mangų tyre. Vaikai valgė dažydamiesi "blynus" į jį.
Kopūstų troškinys
Reikės:
kopūsto apie puse kg;
pievagrybių 400g;
rūkytų lašinukų apie 150g;
pom padažo 1v.š.;
grietinės 1 v.š.;
morkos 1;
svogūno 1.
Kopūstą supjaustome juostelėmis. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Viską užpilame vandeniu kad tik apsemtų ir troškiname ant lėtos ugnies. Sudedame pakepintus keptuvėje pievagrybius kartu su kepintais lašinukais (rūkytais). Troškiname kol kopūstas suminkštės. Skysčio turėtų būti labai nedaug, vos vos. Jeigu jo per daug, tiesiog nupilkite. Tada dedame šaukštą grietinės, šaukštą pomidorų padažo, užverdame ir išjungiame viryklę.
kopūsto apie puse kg;
pievagrybių 400g;
rūkytų lašinukų apie 150g;
pom padažo 1v.š.;
grietinės 1 v.š.;
morkos 1;
svogūno 1.
Kopūstą supjaustome juostelėmis. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Viską užpilame vandeniu kad tik apsemtų ir troškiname ant lėtos ugnies. Sudedame pakepintus keptuvėje pievagrybius kartu su kepintais lašinukais (rūkytais). Troškiname kol kopūstas suminkštės. Skysčio turėtų būti labai nedaug, vos vos. Jeigu jo per daug, tiesiog nupilkite. Tada dedame šaukštą grietinės, šaukštą pomidorų padažo, užverdame ir išjungiame viryklę.
Avižiniai keksiukai
Reikės:
300g avižinių dribsnių;
200g razinų ir riešutų mišinio;
1 banao;
1 kriaušės;
1 kiaušinio;
trupučio medaus.
Bananą sutriname šakute iki tyrės. Sudedame gabaliukais pjaustytą kriaušę, riešutų ir razinų mišinį, kruopas. Gerai rankomis išminkome. MAsė gaunasi biri. Į keksiukų formeles dedame šaukštu masės, ją paspaudžiame. Ant kiekvieno keksiuko uždėjau po mažą šaukštuką medaus. Kepame įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus, apie 20min 180C.
300g avižinių dribsnių;
200g razinų ir riešutų mišinio;
1 banao;
1 kriaušės;
1 kiaušinio;
trupučio medaus.
Bananą sutriname šakute iki tyrės. Sudedame gabaliukais pjaustytą kriaušę, riešutų ir razinų mišinį, kruopas. Gerai rankomis išminkome. MAsė gaunasi biri. Į keksiukų formeles dedame šaukštu masės, ją paspaudžiame. Ant kiekvieno keksiuko uždėjau po mažą šaukštuką medaus. Kepame įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus, apie 20min 180C.
Troškinys su kvietiniais perliukais
Labai labai skanu.
Reikės:
apie 200g kvietinių perliukų;
1 morka;
1 svogūnas;
1 pomidoras;
1 keptas vištienos ketvirtis (galima naudoti bet kokią mėsą, aš turėjau užsilikusią vištos kulšelę);
prieskonių;
ciberžolės;
druskos.
Perliukus išverdame. Į vandenį aš bėriau žiupsniuką ciberžolės. Tada perliukai gaunasi labai gražiai geltoni.
Keptuvėje pakepiname svogūną, morką. Jiems šiek tiek suminkštėjus, dedame mėsą ir pakepiname. Tada supjaustome pomidorą, sudedame į keptuvę ir pakaitiname kol jis suminkštės. Išvirtas kruopas nusunkiame, pilame į keptuvės turinį ir viską kartu pakaitiname pora minučių.
Skanaus.
Reikės:
apie 200g kvietinių perliukų;
1 morka;
1 svogūnas;
1 pomidoras;
1 keptas vištienos ketvirtis (galima naudoti bet kokią mėsą, aš turėjau užsilikusią vištos kulšelę);
prieskonių;
ciberžolės;
druskos.
Perliukus išverdame. Į vandenį aš bėriau žiupsniuką ciberžolės. Tada perliukai gaunasi labai gražiai geltoni.
Keptuvėje pakepiname svogūną, morką. Jiems šiek tiek suminkštėjus, dedame mėsą ir pakepiname. Tada supjaustome pomidorą, sudedame į keptuvę ir pakaitiname kol jis suminkštės. Išvirtas kruopas nusunkiame, pilame į keptuvės turinį ir viską kartu pakaitiname pora minučių.
Skanaus.
Pudingas su chia sėklomis
Reikės:
240g mango (nulupto ir supjaustyto gabaliukais;
1 banano;
300g kokoso pieno;
4-5 v.š. chia sėklų;
uogų, vaisių paskaninimui.
Į plaktuvą dedame mangą, bananą, pilame kokoso pieną ir sudedame chia sėklas. Suplakame viską iki tyrės. Supilstome į indelius ir paliekame bent valandai "išbrinkti". Viršų puošiame uogomis, vaisiais ar riešutais. Aš apdėliojau avietėmis.
Skanaus.
Skanu, sotu ir sveika. Pusryčiai į darbą kaip tik :-)
240g mango (nulupto ir supjaustyto gabaliukais;
1 banano;
300g kokoso pieno;
4-5 v.š. chia sėklų;
uogų, vaisių paskaninimui.
Į plaktuvą dedame mangą, bananą, pilame kokoso pieną ir sudedame chia sėklas. Suplakame viską iki tyrės. Supilstome į indelius ir paliekame bent valandai "išbrinkti". Viršų puošiame uogomis, vaisiais ar riešutais. Aš apdėliojau avietėmis.
Skanaus.
Skanu, sotu ir sveika. Pusryčiai į darbą kaip tik :-)