2020 m. kovo 7 d., šeštadienis

Trinta žirnelių sriuba

Kaip ilgai nerašiau įrašų. Laikas bėgte bėgo, gaminau, tačiau ne taip ir ne tiek, kad skelbčiau įrašus. Tačiau šiandien sugrįžtu su keletu receptų. Skanaus.
Taigi, šiai gražiai žaliai sriubai reikės:
2 bulvės;
1 svogūnas;
400g šaldytų arba šviežių žirnelių;
sultinio kubelis (arba du, pagal skonį).

Bulves supjaustome kubeliais ir užverdame. Po penkių minučių sudedame kubeliais smulkintą svogūną, sultinio kubelį ir verdame kol bulvės išvirs. Tada suberiame žirnelius ir paverdame pora minučių. Išjungiame viryklę. Sriubą sutriname iki vienalytės masės. Patiekiame su grietine, skrudučiais ar tiesiog duona. Mes valgėme su duonos skrudučiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą