2020 m. gegužės 10 d., sekmadienis

Saldžiųjų bulvių apkepėlė

Reikės:
apie 1kg saldžiųjų bulvių (pas mane buvo apie 900g)
prieskonių (druskos, rozmarino, baziliko);
2v.š. aliejaus;
riebios grietinėlės.

Bulves gerai nuplauname ir plonai nuskutame (arba galima odelę nutrinti su šveistuku ir po to nupjaustyti bulvių "akis");
Bulves supjaustome riekelėmis, apie pusės cm storio. Atskirai sumaišome aliejų, šaukštą grietinėlės, prieskonius ir užpilame ant bulvių. Gerai išmaišome ir išdėliojame bulves kepimo skardoje. Kepame apie 20min. Tuomet supilame likusią grietinėlę ir dar paliekame kepti 5min.
Grietinėlė sutirštėja, ir gaunasi pasakiškai skanus apkepas. Valgyti galima tiek vieną kaip savarankišką patiekalą, tiek kaip garnyrą prie kitų patiekalų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą