Reikės:
Torto pagrindui:
16vnt oreo sausainių;
50g sviesto.
Sausainius gerai susmulkiname, iki trupinių. Pilame lydytą sviestą ir išmaišome gerai. Masė gavosi lyg drėgnos žemės :-) Tortinės formą padengiau maistine plėvele ir ant dugno išdėliojame oreo paruoštus trupinius. Gerai suspaudžiame juos paskleisdami ant dugno.
Ruošiame įdarą:
250g maskarponės;
250ml plakamosios grietinėlės;
18g želatinos;
sauja mėlynių, sauja braškių, sauja šilauogių (uogos suteikia labai superinį saldžiarūgštį skonį);
6 oreo sausainiai;
cukraus (aš dėjau 20g).
Želatiną užpilame verdančiu vandeniu (100ml) ir išbrinkiname bei ištirpiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame maskarponę, cukrų ir gerai išmaišome. Sudedame uogas (braškes pjausčiau į 4dalis), sudedame patrupintus sausainius ir gerai išmaišome. Supilame atvėsintą želatiną ir išmaišome. Pilame kremą ant paruošto torto pagrindo. Ant viršaus išdėliojame oreo sausainius ir dedame į šaldytuvą pusdieniui sustingti.
Skanaus