Reikės:
1 vnt. apelsino;
1a.š. kepimo miltelių;
apie 260 g miltų;
2 v.š. chia sėklų;
apie 2v.š. cukraus
4v.š. kokoso aliejaus tirpinto.
Į dubenį įtarkuojame apelsino žievelę, o apelsiną sudedame į trintuvą, kuriame jį sutrinsime iki tyrelės. Prieš trynimą, apelsiną aplupame, kad liktų kuo mažiau balto sluoksnio ant jo.
Sutrynus apelsiną, pilame jo tyrę į dubenį. Dedame chia sėklas, cukrų, tirpintą kokoso aliejų, kepimo miltelius. Išmaišome. Pilame po truputį miltus. Pradžiai supilame 100g, gerai išmaišome, tuomet vėl 100g, vėl gerai išmaišome ir dedame dar miltų pagal poreikį, kad gautųsi minkšta, minkoma tešla. Miltų kiekis priklausys nuo apelsino dydžio. Mano apelsinas buvo vidutinis, aš sunaudojau 260g miltų.
Gautą tešlą daliname į dalis, aš dalinau po 60g svorio gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką suvoliojau į volelį, po to formavau riestainį. Vieną riestainio pusę dėjau į lėkštutę su cukrumi, kad apliptų juo. Suformuotus riestainius sudėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos (cukraus puse į viršų).
Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min., kol gražiai paruduos viršus.
Skanaus.
Riestainiukai skanūs, labai aromatingi, jaučiasi intensyvus apelsino skonis (ypač nuo žievelės).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą