2021 m. lapkričio 9 d., antradienis

Riešutiniai sausainiai su moliūgais

 Reikės:

150g žemės riešutų miltų;


150g miltų;

100g sviesto;

50g moliūgo tyrės (receptas žemiau);

1 a.š. kepimo miltelių;

30g miltų;

žiupsnelis druskos;

mėgiamo džemo.


Abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius sumaišyti.


Atskirame dubenyje sumaišome minkštą sviestą, cukrų ir moliūgo tyrę. Į šį mišinį dedame po pora šaukštų sauso (miltų ir kepimo miltelių) mišinio. įdedame pora šaukštų, gerai išmaišome, vėl įdedame, vėl išmaišome, ir taip tol, kol susidės visas miltų mišinys. Tešla gaunasi minkšta, nelipni. Iš tešlos suformuojame virvelę, supjaustome ją vienodais gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką išformuojame kaip rutuliuką, vidų išspaudžiame, kad liktų duobutė džemui. dedame po šaukštuką džemo. Nepridėkite per daug, nes kepant tuomet džemas išbėgs. Kepame apie 15min 180C. Sausainiai turi gražiai pagelsti (mano pagelto šiek tiek per daug, netyčia taip jau gavosi) :-)

Skanaus.

Sausainukai labai skanūs, trapūs.


P.S. moliūgo tyrę gaminu labai paprastai: orkaitėje iškepu gabalais pjaustytą moliūgą su žieve. Kepu apie 1 val 180C. Tuomet žievę nulupu, moliūgą sudeda į smulkintuvą ir jį sutrinu iki tyrės. Tuomet tą tyrę pilu į sijojimo sietelį ir palieku pusdieniui nuvarvėti skysčio pertekliui. Taip pagaminta moliūgo tyrė yra labai tiršta, ne vandeninga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą