2021 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Moliūgo sausainiai

 Labai skanūs. Labai labai.




Reikės:

115g sviesto;

30g cukraus;

1 v.š. medaus;

1 kiaušinis;

75 g moliūgo tyrės (receptas žemiau);

190g kvietinių miltų;

35 g moliūgų sėklų miltų (jeigu šių miltų neturėsite, dėkite tuomet kvietinius miltus);

1a.š. kepimo miltelių;

apie 60 g šokolado.


Minkštą sviestą, cukrų, kiaušinį išplakame iki purumo. Dedame medų, moliūgo tyrę ir tai pat išplakame. dedame kepimo miltelius, miltus - išmaišome. Tešla gaunasi tiršta. tuomet dedame smulkintą šokoladą (aš dėjau šokoladą "Aguona", tačiau tikrai galima dėti bet kokius šokoladinius smulkintus saldainius ar šokoladus). Išmaišome tešlą. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame po šaukštą sausainių tešlos. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20min 180C. Iškepusius pabarsčiau cukraus pudra.


Skanaus.

P.S. moliūgo tyrę gaminu labai paprastai: orkaitėje iškepu gabalais pjaustytą moliūgą su žieve. Kepu apie 1 val 180C. Tuomet žievę nulupu, moliūgą sudeda į smulkintuvą ir jį sutrinu iki tyrės. Tuomet tą tyrę pilu į sijojimo sietelį ir palieku pusdieniui nuvarvėti skysčio pertekliui. Taip pagaminta moliūgo tyrė yra labai tiršta, ne vandeninga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą