2021 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Spurgos su moliūgu

 Reikės:

500g varškės;

2 kiaušiniai;

60g moliūgo tyrės (receptas žemiau);

200g miltų;

1a.š. kepimo miltelių;

30g cukraus;

aliejaus kepimui;

cukraus pudros spurgų pabarstymui.

 

Gamyba: varškę išmaišome su kiaušiniais, moliūgo tyre, cukrumi. Beriame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi tiršta, bet lipni.

Puode užkaitiname aliejų. Formuojame iš tešlos spurgytes ir verdame aliejuje kol gražiai apskrus. Iškeptas pabarstome cukraus pudra.


P.S. moliūgo tyrę gaminu labai paprastai: orkaitėje iškepu gabalais pjaustytą moliūgą su žieve. Kepu apie 1 val 180C. Tuomet žievę nulupu, moliūgą sudeda į smulkintuvą ir jį sutrinu iki tyrės. Tuomet tą tyrę pilu į sijojimo sietelį ir palieku pusdieniui nuvarvėti skysčio pertekliui. Taip pagaminta moliūgo tyrė yra labai tiršta, ne vandeninga.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą