2022 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Riešutų pyragas

                                                      Reikės tešlai:
175g miltų;
30g cukraus;
125g margarino arba sviesto;
1 kiaušinis.

Beriame į dubenį miltus, cukrų, ir gabaliukais pjaustytą sviestą arba margariną. Triname tarp pirštų kol pasidarys trupiniai. Sviesto gabaliukų turi nesijausti. Tuomet mušame kiaušinį ir išminkome tešlą. Ją dedame į šaldytuvą kol ruošime įdarą.

Reikės įdarui:
400g įvairių riešutų (razinų geriau nedėti, nes kepant man jos negražiai apskrudo, arba laku uždengt viršų kepimo popieriumi, kad taip neatsitiktų);
180g cukraus;
250g riebios grietinėlės;
4v.š. medaus.

Grietinėlę, cukrų ir medų dėti į keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps ir viskas užvirs (nuolat maišome). Dedame riešutus ir maišant tai pat kaitiname kol viskas užvirs. Užvirus išjungiame viryklę.

Imame tešlą iš šaldytuvo, paskirstome ją po kepim formą. Kočioti seksis sunkiai, galite kočioti tarp kepimo popieriaus lakštų arba tiesiog rankomis tešlą išfomuojame į kepimo formą. Būtinai padarome formoje tešlos kraštelius.
Pilame riešutų įdarą ir dedame į orkaitę kepti 30min 200C. Jeigu matote, kad riešutai (arba man atveju razinos) pradeda skrusti - viršų uždenkite kepimo popieriumi.
Iškeptą pyragą paliekame formoje atvėsti, galime palikti per naktį. Pyragą išėmus galime jį "brandinti" savaitę, kad taptų susistovėjęs, sodrus ir skanus. Brandinant jį laikome šaldytuve.
Pyragas iš tiesų labai saldus, sodrus, ir tikrai labai skanus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą