2022 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Grietiniečiai

 O jau tešlos gerumas... Labai lengvai minkosi, kočiojasi, formuojasi. Ir labai skani.

Reikės:

100g sviesto;

20g cukraus;

1 kiaušinis;

100g grietinės (naudojau graikišką jogurtą)

1a.š. kepimo miltelių;

300g miltų.


Įdarui:

250g varškės;

šaukštas cukraus;

1 kiaušinis.


Ruošiame tešlą:

Sviestą išplakame su cukrumi, mušame kiaušinį, dedame grietinę, kepimo miltelius. Plakite kol masė bus puri (apie 3-4minutes). Pilame po truputį miltus: sudedame 100g - išplakame. Sudedame vėl 100g - ir vėl išplakame. Ir galiausiai supilme likusius 100g ir išminkome. Tešlą padaliname į vienodą skaičių gabaliukų po 50g. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame į apskritą formą, dedame varškės įdarą (varškė sumaišyta su kiaušiniu ir cukrumi), ir lenkiame per pusę bei formuojame grietinietį.

Pagamintus visus grietiniečius aptepame kiaušinio tryniu ir kepame orkaitėje apie 20min 180C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą